Harjakt!

Idag har jag haft en Adrian-fri dag faktiskt.
Jag har varit med Svärfar på harjakt hela dagen och Adrian fick vara hemma med farmor han.
Vi åkte ut till ramsta till klockan åtta. jag bytte bil och jag bytte ut Adrian mot svärfar sen åkte vi igen.
Den här jaktdagen har dom som tradition bokad varje år, ja i typ 30 år eller så. Sista januari varje år.
Ingemar har tjatat på mig varje år att jag ska följa med på harjakten sista februari men jag har alltid jobbat. i år jobbade jag inte så nu fick jag lov att hänga på! De är en hög med gubbar (medelåldern är typ 65-70 år eller så) som har de här nöjet, och dom är väl ca 20 st och Ingemar har hållt jakten med hund sen 81.
Vår egna hund Xina var ju såklart med, och så hade Ingmar bjudit med en hund till som gått bra på jaktprov så vi hade två hundar.
Jag och Ingemar släppte hunden och gick med henne för att försöka stöta hare och efter en stund så tog hon upp en palt och började driva. Men de blev tapp på den ganska snabbt så vi fick fortsätta plöja. Ingemar har ju dåliga knän han så han stod kvar så fick jag gå med Xina och försöka beta av hobbarna och försöka hitta på en ny hare. Herre gud, de blev skit varmt efter ett tag. Jag hade lassat på mig kläder så jag inte skulle frysa, och så låg solen på och värmde och så fick man traska fram i tät skog i snö. Träningspass?!
De va ont om hare där vi gick så vi kopplade hunden och körde runt från andra hållet och släppte där. Då började de sjunga fint i skogen när hon fick fatt på nästa hare. Vi fick stå och lyssna länge på dom när dom skallade och drev haren. De blev två skott brända på den haren men båda bom. 
Tyvärr så försvann drevet in på grannens jaktmark och Xina släppte.
Då åkte vi ner och grillade korv ett tag istället. Den andra hunden fortsatte jaga på grannmarken han.
Efter korvätandet så tog vi en ny sväng och jag fick knalla på ett par nya hobbar med hunden i hasorna, ingen hare.
Så vi slutade jakten till klockan två och åkte för att avsluta jaktdagen på samma sätt som dom gör varje år.
Köttsoppa med klimp och brännvin och öl till gubbarna som inte körde. Jag är ju Ingemars privata chafför så han festade på han! :)
Mycket trevlig jakt trots att inget blev skjutet. Fint väder, många fick se hare i alla fall, man fick höra hundarna sjunga i skogen och stämningen var bra, och köttsoppan va smarrig! :P

Adrian vart glad när vi kom tillbaka, min söta duktiga son. Han hade skött sig bra hela dagen och har vart glad som alltid. Men klart han blev extra glad när mamma kom tillbaka och kramade och pussade på honom, sötboll!

Almunge för hela slanten.

Igår så hade vi en heldag i Almunge hos Linda och hennes pojkar.
Vi åkte ut dit till klockan elva jag och Adrian.
Vi pratade och käkade lite lunch och jag pillade i Adrian mat också medans polaren Levi låg och sov.
Efter en stund vaknade han till och fick komma in och leka lite med sin besökande polare.
De va så otroligt härligt när vi satte grabbarna bredvid varandra och dom fick kika på varandra lite. Adrian började Asgarva verkligen, han skrattade och skrattade och var super mysig. Levi såg mest ut som ett frågetecken och undrade nog om han såg lustig ut! :) Men sen så satte dom igång och pilla med sitt lite igen.
Till klockan ett var Linda tvungen att åka iväg och hämta upp dom stora grabbarna från dagis och skola.
Jag var hemma och passade småpiltarna själv då en stund. Levi kryper ju och går utmed väggar och möbler så honom måste man ha koll på. Adrian sitter ju liksom bara rakt upp och ner och pillar med något han.
Men de gick super bra och ingen av dom var griniga, skönt!
När dom kom hem igen så blev de en promenad med alla barnen, stora som små i de fina vädret. De var ingen lång promenad men de va skönt att komma ut så småpojkarna kunde somna till.
Vi passade på att fika när vi kom tillbaka och dom små fortsatte att sova!
Vi pratade massor och jag passade på att få lite uppsala-bröllopstips för Linda och Per gifte sig ju för 1 ½ år sen och jag närvarade på bröllopet då.
God fika och god mat, trevligt sällskap och en härlig dag helt enkelt.
Jag hann med att visa Adrian för Lindas mamma Solveig innan vi åkte hemmåt.
De blev sent så jag fick sitta och sjunga för en trött, gnällig och väldigt missnöjd Adrian hela vägen hem från Almunge för att rädda kvällsnattningen och sömnen. Han skrek konstant sista halvan men han förblev vaken, yes!

Vånda.

De här med sin klänning man ska ha på sig på sin bröllopsdag är ju en stor grej.
Jag har googlat, letat och funnit ett antal fina som jag tycker om. Jag fick tips om att kika på att beställa klänning från kina då de blir sjukt mycket billigare! Där har jag hittat två favoriter som är billiga och skit fina! Men jag vet ju inte om jag passar i modellen.
Så ja jag var ju och provade klänningar på en brudbutik i helgen ju.
De var något jobbigt faktiskt. Jag har ju en väldigt speciell kroppsbyggnad som kanske inte är den bästa för att bära klänning med.
Small över hyllan och extra large över bakvagnen.
Jag har haft en bild i huvet på hur jag vill att min klänning ska se ut och vara, vilken modell och allt sånt.
I och med att jag har höfter så vill jag ha något som smiter om kring där och som ändå ser bra ut upptill. Båda mina favvoklänningar på kinasidan är sånna.
Men hon i butiken sa helt tvärs om och tog fram klänningar som jag absolut inte tycker är min stil och att jag passar i. De kändes allmänt fel faktiskt och hopplösheten kom krypande.
Men Joanna som också håller på med bröllopsplaneringen råkade ha hela 3 st klänningar liggandes hemma och skräpa just nu, lånade exemplar av diverse släktingar och vänner.
Hon sa att ja men va fasen kom ut till "butik Joanna" och prova lite så kanske vi kan styra upp de hela.
Så efter att Emil kommit hem från jobbet och tagit över prutten så for jag och hämtade oss lite sushi och körde sen ut till Joanna.
Jag provade samtliga klänningarna. Två av dom var ju sånna A-line klänningar som jag inte tycker jag passar i och inte tycker om. Visst dom är fina och sitter bra men jag tycker inte de ser ut som jag bara.
Men så den tredje klänningen var bara hur fin som helst och satt super bra.....nästan. De ända som var är att den är 10 cm för kort bara. Jävlar. Visst kunde man ta de om de va så. Men då om jag ska låna den så måste man kemtvätta den före och efter och så tar hon en hyra på den också. De är ju en äkta designer klänning för över tiotusen kr liksom.
Ja ja, så vi satte oss och började kika på likadana modeller på kinasidan och plupp som en uppenbarelse så finns exakt den klänningn där, självklart en kopia men vadå?!
Herre gud, är de meningen då? Gah!! Jag kan samtidigt inte helt släppa mina favoriter som jag hade sen innan. Så nu måste jag bestämma hur jag ska göra, om jag ska ta den här som jag har provat nu och vet sitter fint, eller ska jag chansa på någon av mina andra favvosar?!

Hur som helst så var "butik Joanna" hundra gånger bättre än den riktiga brudbutiken, ironiskt! :)

Helgen.

Igår var de den 25e, vilket betyder att Adrian blev 7 månader. :) sötkorven! Har man inte världens finaste son?!

Vi hämtade upp Moa och Nicke på förmiddagen så styrde vi till Norrtälje på lite utflykt. :)
Vi prövade lite kläder, och de gick väl lite si och så. Vill inte gå in på de allt för mycket.
Sen käkade vi otroligt goda fin-burgare till lunch på en resturang inne i centrum! Kul att Moa och Nicke ville följa med som lite hjälp och stöd och Adrian passare.
Adrian var väl inte på sådär super bra humör hela dagen men inte helt katastrof heller.
Men när vi kom hem och han skulle få sin lilla gadd borstad till läggdags så såg vi att tand nummer två hade brutit fram under dagen!
Han väljer minsann sina dagar den lilla herren, första tanden på alla hjärtans dag och andra på sin 7 månaders dag. :) Så nu har han två fina bissingar att stoltsera med. Undrar om den tredje kommer den 4e mars då de är Adrian-dagen och faster Moas födelsedag! Vore ju klockrent!

Idag har vi varit ute i ramsta nästan hela dagen.
Vi gick bort till bellis till tolv jag och Adrian och hjälpte Maud och Ingemar välja ut lite nya blommor att ha hemma.
Sen gick vi hem och hämtade en nysprungen och nyduschad pappa så vände vi mot ramsta på än gång.
Vi kom ut före Maud och Ingemar som skulle handla också så vi tog Adrian  i vagnen och tog ett varv runt ramsta så han skulle somna.
Vi mötte både Johan och Carina och pratade lite med dom, precis utanför huset som Ida och Kajsa bor i så dom kom ut så vi pratade lite med dom också.
Kort där efter åkte jag isbana ner för en liten backe och slog omkull som bara tusan. :/ De va den ömma svanskotan de, kul!
Men de blev ju god mat och mys hemma hos svärisarna sen så de gjorde inte så mycket!
Nu har Adrian äntligen somnat här.
De är så synd att han alltid ska hinna somna i bilen på väg hem från ramsta, den lilla powernapen gör att han blir skit pigg och har svårt att somna för natten igen sen. :/ Men men.
De va den helgen de, de går så sjukt fort!!!

Ny värld.

De blev en mil med runkeepern idag också. :)
Vi sällskapade med Joanna, Anne och Maria ett varv runt stenhagen.

Idag har vi faktiskt blivit "stora" och bytt till sittdelen på vagnen. Adrian fick se en helt ny värld. :P
Kändes som en ganska stor grej faktiskt.
Men jag behöver nog någon vecka sådär att vänja mig vid hur den funkar. Känns som att de är en helt ny vagn, vilket de på sätt och vis är.

Och Estelle blev prinsessans namn. Jag tycker de är ganska fint, plus att dom vågar vara modiga nog att bryta sig loss ur ramarna. De blir Sveriges första prinsessa och drottning med de namnet.
Bra gjort at Viktoria och Daniel tycker jag!
Adrian <3 Estelle hertiginnan av Östergötland.

Pillpojken <3 Prinsessan

Dagens mätställning på runkeepern:
10,78 km, 2h 4min, 11,33 min/km, 592 kalorier.
Imorgon blir de ännu lite bättre! :)


Idag har vi varit på öppnis på sångstunden i vanlig ordning. Adrian har varit lite obstinat annars så har de vart precis som vanligt. :) Han har börjat bli "trött" på att sitta efter att ha fått fjutt på gåstolen här hemma.
Så fort man försöker sätta honom på golvet på täcket så blir han som en ostbåge åt fel håll och verkligen kämpar emot. Han tycker mycket bättre om att glida runt här i gåstolen och slita i de han kommer åt.
Man säger ajaj ganska ofta men då tittar han på än och flinar sen fortsätter han förnöjt med förstörelsen, skitunge!
Jag nästan hoppas på att de dröjer ett tag innan han börjar krypa för han har ärvt sin pappas pillmani!! :P
Och sen han fann snoppen så är han ju helt besatt, så fort blöjan åker av så ska han dit och pilla.
Visst är de lite gulligt, och snopp kommer han ju pilla många fler gånger i sitt liv. De är jobbigt bara när han kör dit handen och ska dra i snabeln när de är fullt med bajs där nere, hua.

På tal om så har ju Adrians framtida flickväns kandidat fötts idag.
Så himla roligt med en liten prinsessa i svenska kugahuset.
Ska bli så himla spännande att få en tydlig bild på lilla underverket och få höra valet av namn. :)
Jag tror på Sigrid, Kristina eller Alice, något från Viktorias släktträd!
Skönt att allt gått bra, speciellt då en hel värld har ögonen på än och undrar över resultatet!
Men dom har ju redan åkt hem nu under eftermiddagen så allt lär ju vara precis som de ska.
Ett stort grattis åt oss och åt Viktoria och Daniel för sveriges nästa tronarvinge!
Ska i alla fall försöka styra Adrian (som säkert är en framgånsrik idrottsman eller dylikt) i rätt riktning då dom är äldre. De är ju antingen prinsessan eller Harper Seven Beckham som gäller! :P

Runkeeper. <3

Igår efter vi vart på mötet på öppnis så gick jag, Joanna och Frida och käkade lunch på cafét vid maxi.
Jag som försöker hålla mig ifrån onyttigheter, och kolhydrater bestämde mig för att fuska.
De blev en lasagne till lunch och så var de ju fettisdagen och då är de ju lag på en semla så de blev en sån också.
Då vi var tankade så var de dags för en lång tur runt stenhagen, efter att vi plockat hem en ny fiffig app allihopa.
Runkeeper, den håller koll på tid, hur många km, kalorier, karta vart du går, hastighet du håller ja allt.
Kanoners.
Vi gick en vända, slutade på maxi där vi lag undan lite böcker till reastarten idag och så skildes vi åt.
Jag började promenera hemmåt men bestämde mig för en till vända innan för Adrian somnade igen.
Gårdagens mätställning stannade på nästan en mil 9,4 km. :)


Idag tog jag och Joanna en ny vända med runkeepern igång.
Jag körde samma grej idag, sa hejdå till Joanna vid maxi när vi hämtade ut våra böcker, och gick sen en sväng till. De slutade på 9,3 km idag. Hurtigt!
Imorse tog jag faktiskt och vägde mig och märkte med min stora förtjusning att jag faktiskt har gått ner lite mer i vikt. Så lite som jag väger nu har jag inte vägt på 4 år eller så, herre jävlar! :O
Nu har jag bara 3 kilo kvar att bli av med till bröllopet, de är väl möjligt?!

Imorgon kör jag och runkeepern en ny sväng. <3
Målet per dag är ju att minst gå 1 ½ timme, men nu kanske man ska börja kolla på hur mycket kalorier och hur långt jag går istället. Vikten ska fortsätta neråt i alla fall!


Barnomsorgen är ett skämt!!!!!!!

Idag hade Öppna förskolan bjudit in hon som har hand om platsindelningen för förskolesökningarna för vårat distrikt.
Ja de va ju inte direkt muntert kan man ju inte säga.
Just nu är de den värsta platsbristen någonsin i Uppsala trots att de så gott som alltid varit ett problem.
Nu inför vårterminen så saknades de så många som 400 platser. 400 barn som inte fick någon dagis plats i någon form överhuve taget i hela uppsala området! :/ Och prognosen ser ju inte direkt god ut för hösten heller.

Sökningen här fungerar så att man får önska 4 st förskolor som första till fjärdehandsval, när man vill att barnet ska börja där och hur många procent barnet ska vara på dagis.
Detta måste du göra fyra månader före dess du vill att barnet ska börja. De är alltså fyra månaders handläggningstid på de hela, fyra månaders kö.
Man blir tilldelad plats efter närhetsprincipen så bäst är ju att söka i området du bor.
Först tas barn med syskon som redan går på dagiset in, sen tas äldsta barnen in, sen tas ju dom yngre in och sist tas dom som inte tillhör området in.
Flest platser blir ju tillgängliga i augusti då en hel bunt ungar börjar i skolan istället, ganska logiskt.

Men för oss kommer de att vara KÖRT att få plats.

För de första så vill ju jag helst att Adrian ska börja i oktober men att börja "mitt i" en termin verkar ju omöjligt.
Men han är ju bara precis ett år i augusti och han känns alldeles för liten för dagis då.
Men även om jag söker tills dess så är han ju som sagt så liten då och de är ju dom äldre barnen som prioriteras först så vi lär ju inte bli tilldelade någon plats då i alla fall.

Ställer man sig i kön tills augusti och mot för modan får en plats, då måste ju jag acceptera den platsen för annars så hamnar man SIST i kön igen och får 4 nya månaders handläggningstid.
Och tar jag platsen och Adrian börjar dagis så Måste jag börja jobba då annars så förlorar man platsen i alla fall.
Du har då 10 dagar på dig att besluta om du vill eller inte vill ha platsen annars får nästa den.
Och dom är ju så jävla kassa.
Dom tilldelar ju först efter närhetsprincipen sen förstorar dom området i cirklar större och större tills de till sist återstår vilken jävla plats som helst i hela stan.
Står jag på kö och inte får en plats där jag vill i augusti så fortsätter dom behandla mitt ärende utefter den ringprincipen. Alltså kan dom skaka fram en plats (för man ska ju vara Glad för en plats anser dom. Och jo visst de är ju så illa att man måste de) på helt andra sidan av stan.
Dom anser att blir man tilldelad en plats (även om de är på andra sidan av stan eller utanför stan) och man tackar nej för att man själv tycker att de blir för krångligt, ja då hamnar man sist i kön i alla fall.
De är så sjukt så de liknar ingenting. :/

Jag har ingen aning om hur vi ska göra nu faktiskt .Augusti känns för tidigt, oktober som vi vill känns omöjligt och januari som är nästa "bästa chans till plats tillfälle" känns för sent och långt borta med tanke på dagar och ekonomi.
De va ingen som sa innan man blev gravid att de är en KASS idé att få barn på sommaren med tanke på barnomsorgen. VILKET MÖRKER!

Jobbhelg.

Nu har en helg till försvunnit med ett ljudligt plopp.
Igår så gjorde vi väl inget suprcpeciellt.
Jag var på årets första barnloppis och fyndade lite kläder och leksaker åt Addebus på dan medans Adrian var hemma med pappi.
Då jag kom hem så tog jag på Adrian overall och bäddade ner honom i vagnen på än gång.
De blev en långpromenad med P3 dokumentär i lurarna, dagens blev Polismorden i Malexander.
De är Joanna som tipsat om dokumentär lyssnande då man promenerar och de är så klockrent och jävligt intressant. Har dock bara hunnit mig igenom två, hagamannen och så malexander nu då.
När vi kom hem igen så slog jag på en disneyfilm att slöa framför.
Efter ett tag så ringde Pelle och lurade med lilla familjen på kinabuffé, mums.
Gladiatorerna och halva Bodygard fick avsluta kvällen.

Idag då jag käkat min frukost (två kokta ägg) och satt och bläddrade i bröllopstidningar vid köksbordet så ringde min telefon.
Erik var i andra änden och bad mig hoppa in och jobba.
Herre jävlar tänkte jag men sa ändå ja. Jag var inne i fredags och sa att dom kan ringa till mig om de kniper om helgerna nu i mars,april,maj så man kan få en extra peng till bröllopskassan.
Trodde ju inte att han skulle ringa så här snart dock. Men en söndag är ju bra peng så jag svidade om och promenerade bort till Garden för de va där de behövdes en inhopp.
Jag har inte jobbat på jäkligt länge och jag har ju aldrig jobbat i dom nya lokalerna så jag kände mig verkligen som en riktig färsking, ny på jobbet!
Men de har gått riktigt bra faktiskt och i början var de riktigt roligt till och med. Jag fick ju ta mitt element snittet så de kändes skönt. Gjorde lite buketter, bytte lite vatten och fixade kylen och så hjälpte kunder förståss.
Men framåt eftermiddagen då jag började bli hungrig då jag inte hade någon lunch med mig eller tid att köpa någon och min ovana kropp började säga lite aj så längtade jag nog lite hem till mina älsklingar! :P
Ja ja de är väl helt okej att börja pilla lite med blommor såhär så man håller glöden vid liv. :)
Adrian har haft de bra med pappa han, vart på besök hos Farmor och Farfar opch träffat faster och Nicke där också. Så de har inte vart någe synd om honom inte, men han hade allt saknat mamma lite tror jag. :P

Västeråker för hela slanten.

Igår hade vi en härlig dag!
Alla i våran lilla "barnvagnsrallygrupp" var bjudna ut till Västeråker till Joanna på lunch, promenad och semlor.
Vi fick lov att gräva fram bilen från all snö som kommit under natten innan vi kom iväg.
Jag hittade ju ut så vi mötte Frida och Clara på maxis parkering så jag kunde springa in och köpa dricka åt oss alla och så Frida sen kunde köra efter ut.
Alla utom en i gruppen kom med så de blev hela 6 barn och mammor. :)
Linda hade bakat en paj med trattkantareller som vi hade sallad, sås och hemgjort bröd till. Supergott!
Barnen fick leka lite och alla fick lunch i omgångar på dom två barnstolar vi hade.
När alla var matade, påklädda och klara så tog vi en liten promenad.
Men de blåste kallt, de va mycket snö och vi kände oss inte lika sugna när vi väl kom ut så de blev verkligen en kort promenad. Vi längtade nog lite efter Joannas hemgjorda semlor också om sanningen ska fram.
å de blev fika för mammorna och lite mellis för barnen och ännu mer lek.
Framår fyra så åkte vi hemmåt allihopa, eller ja, jag och Prutt for den korta biten till Ramsta och hälsade på farmor och farfar. Efter en stund då Emil slutat jobba så kom också han ut dit så vi åt middag där allihopa.
Vi smet dock hem framåt Adrians välling och läggdags tid.


Alice hade en superfin leksak i form av en drake som blev ett bollhav då man knäppte upp den. Adrian tog bästa platsen och satte sig mitt i draken! :)
De är så roligt nu då barnen blivit större och man ser att dom tycker de är kul att leka med varandra och lära av varandra. Vi ska försöka ses hemma hos varandra mer nu utan vagnar och ytterkläder så barnen frå ut lite av varandra. :)

Alla <3 dag

Idag är de alla hjärtans dag. :) En mysig dag då man har någon kär, eller i mitt fall ett helt gäng. <3
Jag och Adrian hade mysmorgon i sängen och kramades och pussades lite mer än vanligt, de ska man ju en sån här dag! :)
Och de bästaste av allt, när han skulle käka så märkte jag att han hade något pyttelitet knappt synbart men otroligt vasst i munnen. Höger framtand i underkäken har spruckit fram på självaste alla hjärtans dag, de kommer bli lätt att komma ihåg. <3 Lillkillen börjar bli stor nu!
Han sitter nu stadigt som tusan också, han är såååå duktig!

Annars idag så har vi bara tagit den vanliga turen runt stenhagen med tjejerna. Behövligt så jag har käkat både semla och chips nu ikväll. Crap, en dag har gått på "nya" livet utan snask och jag föll redan i fällan. Jaja den här veckan får väl bli lite sisådär, så länge jag är duktig på maten så kanske fde inte gör något?!

Då Emil kom hem så hade han köpt present, en ros och snask. Tack min älskade! <3
Adrian fick visa sin "allahjärtansdags-tand" som present till Pappa också. Han blev lika glad och stolt som jag!
Sen har vi käkat receptet som maxibladet bjöd på med fläskytterfilé fast med bara grönty till, och som sagt lite semla och snask. Framför en bra film, dejavu.
Nu blir de sängen i rena  nybäddade lakan, finns de något skönare?
Puss på er alla på kärlekens dag. (som jag precis som vid jul har fått njuta av på ett helt annat sätt iår då jag är ledig från all hysteri i en blomsterhandel.)

 
Såhär glad var Adrian för sin tand, finaste sonen!!

Besök av mor(mor).

I fredags så kom Mormor upp för en myshelg med lilla Prinsen.
Jag var och hämtade henne vid bussen strax efter kl 5 och så for vi direkt till maxi och handlade då Adrian ändå va hemma med pappa.
Adrian brukar ju vara så himlans glad och social jämt jämt och mot alla.
Men då vi kom hem hit satt han på täcket på golvet och mamma gick fram och sa hej och skrattade åt han och ja som man gör, han blängde på henne och sen vände mungiporna rakt ner.
Haha de såg så himla roligt ut, han verkligen grinade.
Men då han fått bli tröstad och smält de hela lite så blev han glad och skrattade igen, söta pojken!
Men de va absolut första gången han reagerade så. Kanske blir en släng av blyghet på honom också trots allt även om jag inte trodde de.
Jag styrde iordning lite mat här så vi käkade och Adrian fick gröt, sen velle och sängen.
Vi kikade på på spåret och sen på bäck levande begravd innan de blev sängen för oss också.

I lördags så drog jag, Mamma och Adrian till Gränby och tog en repa där.
Vi fyndade jacka till mamma och lite kläder till Adrian och jag själv fick en mössa.
Vi lyxade även till de med fika på fågelsången, en ordentlig räkmacka till lunch och Adrian fick åxå i sig lite där.
Då vi kom hem så pillade vi i Adrian en flaska velling och tog honom på promenad i vagnen så han skulle få sova ordentligt.
Så smet vi in på rusta och coop och handlade blöjor mm nödvändigheter.
De blev god mat till kvällen och vi bara mös med Adrian mest. Han fick sig ett bad av mamma och mormor som han njöt av till fullo.
Emil åkte och hämtade Johan, och Alexander kom också med, dom skulle vidare för att fira Pelle.
Jag och Mamma blev kvar i soffan och kollade på gladiatorerna!

Igår så tog jag och Mamma dom sista timmarna på stan.
De blev promenerande runt fågeldammen i solen och lunch på cupido.
Mammas buss mot småland gick tio över tre så vi sa hejdå då.
Mysigt med besök av mamma/mormor, hon klarar ju inga längre stunder utan sitt första och enda barnbarn såklart! :)

BVC och Öppnis!

Jag tycker nog minsann att jag har varit minst lika duktig idag! :)

Imorse så vaknade faktiskt inte Adrian när Emil gick upp, (yey) och sov till kvart i åtta. :)
Vi hade en mysig morgon och sen var de äntligen dags för BVC igen, var ju hela 2 månader sen sist!
Till klockan kvart i elva hade vi tid nere på flogsta så jag traskade den biten ner dit, tar ca 20 min.
Adrian var lika duktig och exemplarisk som vanligt och flinade mot läkaren och sköterskan och charmade dom som alla gånger förr!
Han vägde nu 9110g och var 71 cm lång, stora killen!
Så i och med att de var 6 månaders kollen så var de ju kläm och känn på hela lillfjärt och de gick bra.
Och med de var de ju dags för nästa sprutor med vaccin. Han gnällde till med ett ynkligt fågelkvitter och blängde på dom, sen var de bra igen, duktiga killen!

När vi va klara på BVC så knallade vi hem till Maria där även Joanna var och matade Alice och Alice med lunch.
Adrian fick en flaska välling innan vi gick så han skulle hålla sig längre innan han fick lunch, ända till kl ett och öppnis. Han somnade dessutom på den lilla biten mellan flogsta och berthåga o0ch sov sen ända tills öppnis.
När tjejerna var mätta så gick vi och mötte upp Frida och Linda också, nästan hela barnvagnsrallygruppen samlad. :)
Jag kan ju lova att folk inte är super glada när dom ser en fet karavan med 5 barnvagnar som kommer och tar upp hela vägen!
Vi gick den vanliga turen (alltså via McDonalds så Joanna får sin cheesburgare) och sen direkt till Öppnis till klockan ett.
Som sagt så blev de ju lunch för Adrian så fort vi kom dit, vilket ledde till en kaskad av spya när jag väl hade kastat runt på honom klart under sångstunden.
Jaja då vet jag de att de öär superdumt med mat Innan vi sjunger. Men de blev ju så tokigt med BVC så ja.
Lika trevligt med öppnis ändå, och idag var där två nya små stjärnor, 2 Alvin på 3 ½ månad båda två.

Nu ikväll så har jag fryst in all mat jag gjorde igår, och även gjort lite fruktpuré med päron, äpple och kiwi.
Han fick smaka på fiskpurén jag gjorde igår till kvällsmat och den tyckte han om i alla fall. :) Tur. Imorgon får han smaka på köttpurén och fruktpurén till efterrätt. :)

Jag har dessutom bokat kyrka, (eller ja de gjorde jag i tisdags) och ikväll även bygdegården. Toppen! :)

Imorgon kommer Mormor Pia upp och ska mysa med Adrian hela helgen, de blir härligt! :)

Duktiga dagen!

Idag har jag varit duktig faktiskt.
Jag va ut och gick i drygt 1 ½ timme med tjejerna, superskönt.
Och så har jag gjort två omgångar storkok till lillfjärt, en med torsk, morot,potatis, och en med rådjur,potatis,morot,purjolök, persilja och palsternacka.
Hoppas han blir nöjd och tycker om de för de blev hur mycket som helst så de kommer ju kännas lite fail om han dissar de! :/
Jag åkerkommer om jag behöver aktionera ut massor med hemmagjord barnmat!

Matleverans.

Igår förmiddag så ryckte jag och Adrian ut på uppdrag.
En av hans barnvagnskompisar är sjuker och ligger inlagd på barnsjukhuset, stackars liten! :/
Så jag och Adrian var och köpte sushi till mamman och pappan och tog även med lite av citronmarängpajen och åkte upp för att utfodra.
Vi mötte upp Joanna och Alice med vän också för dom skulle stå för kvällsmaten åt sjuklingarna också.
Joanna hade även köpt en krya-på-dig-present från kompisarna till lilleskiten och jag tog med choklad,tidning och lott till föräldrarna!
Då vi var klara med matleveransen så gick jag och Adrian ner på stan och till vaksalatorg på marknad! :)
Vi (jag) gick väl mest runt och provsmakade men vi köpte med oss två små korvsnuttar och två mobilfickor!
När tårna började bli frusna så tog vi bussen hem igen!

På kvällen så kom faktiskt <Moa och Niklas hit på lite mat och mys.
Drog ihop en kycklingpaj med glutenfri deg så Moa och alla vi andra kunde äta samma.
Så hade jag kvar av Citronmarängpajen som vi käkade upp, medans Moa fick glass!
De va mysigt och Adrian älskar ju när faster kommer och gosar och busar med honom lite, glaskiten!

5 år med min kärlek! <3 Firande i dagarna 3.

I lördags så hade Emil kokat ihop en dag med mys för att fira våran 5 årsdag lite i förväg.
Jag och Adrian fick utrymma huset på fm och åkte ut till ramstalund till svärisarna så Emil fick planera de sista.
De han hade planerat sen ett par veckor gick inte att utföra då de va 20 minusgrader ute så de fick bli lite omplanering! :/
Jag lämnade Adrian i ramsta, han fick för första gången sova kvar där utan oss så vi kunde fira i lugn och ro.
Han är ju så lättsam och en riktig gláskit, lätt att natta, lätt att mata, och sover oftast hela nätterna.
Jag har ju senaste 1 ½ veckan vant av med sista ammningen, så nu är brösten mina alldeles egna igen. Känns både skönt och lite vemodigt, men men han känner sig väldigt klar med dom också verkar de som!
Hur som helst så lämnade jag lilleman hos farmor och farfar och for hem till klockan halv ett som Emil krävt.
Han stod och väntade ute vid gatan så jag fick plocka upp honom och styra mot stan på hans ledning.
Vi parkerade i riksbyggens varmgarage och gick ett antal hundra meter tills Emil puttade in mig på thaimassage!
En timmes helkroppsmassage, guuuuud så härligt!
Han hade ju först bokat in och hyrt två skotrar så vi skulle åka på utflykt med fikakorg ut i skogen. Men när de är 20 minus så är de inte direkt behagligt att köra i 70 blås på en skoter!
Men så vi hoppade den delen och tog massagen direkt som egentligen var menat som en upptining efter skoterturen!
När vi kom hem igen så hade Emil ordnat en liten skattjakt åt mig här hemma på förmiddagen. Jag fick läsa lappar med gåtor som visade vägen till vart skatterna fanns. Jag fick leta upp ett paket kärlekstee, jordgubbskolor doppade i choklad, fotoramar från gallerix och sist men inte minst ett presentkort hos tatueraren så jag äntligen kan göra tatueringen!! :)
När jag hittat alla fina presenter så åt vi en liten lätt lunch och pös i soffan ett tag innan vi tappade upp ett mysigt bad med tända ljus. Var ju tvugna att få bort all olja man hade kletat överallt under thaimassagen.
Vi gjorde oss iordning fint och gav oss iväg mot stan i isbjörnsvädret.
Sen blev de god grekisk mat på akropolis, förrätt och varmrätt bara, vi skippade efterrätten då vi ändå skulle vidare på bio och äta biosnacks där!
Vi gick sen och såg "En gång i Phuket" med Peter Magnusson och David Hellenius. Lättsam och rolig va den, kan rekomenderas!
De kändes väldigt skummt och lustigt att inte ha Adrian hemma när man skulle sova och jag vaknade flera gånger under natten av ren rutin. Men de va skönt med sovmorgon och kunna ligga i sängen och grisa länge utan att bli tvugen att gå upp och göra frukostgröt åt en hungrig son!
Dock så saknade man honom såklart så vi åkte ut ganska snart och hämtade upp våran skatt.
Så himla härligt att se hela ungen lysa upp och bli jätte glad så fort vi kom, älskade barn!
Vi blev kvar och käkade lunch med Maud och Íngemar innan vi for hem och tog oss en slö eftermiddag/kväll i soffan hela familjen!

Idag då de egentligen är vår 5-årsdag, 6 februari, så hade jag en del planer.
Jag och Prutt gav oss av mot Gränby tidigt i morse för att fixa de sista, vidare till bellis och handla rosor och maxi för matvaror till kvällens middag.
Sen har jag stått i köket och förberett middagen hela eftermiddagen.
När Emil kom hem, dock något sen så stod bordet dukat och maten var klar.
Vi åt en osttoast i hjärtform på salladstäcke med honung,till varmrätt en ugnsstekt fläskytterfile med potatisskivor, fetaostcreame och wiskeysås, efterrätt citronmarängpaj med grädde! :)
Jag hade när jag var på gränby framkallat två foton och satt i Ramarna jag fick så Emil kan ha dom på sitt kontor på riksbyggen. En bild på mig och Adrian när han är alldeles ny, och en nytagen bild på Adrian, båda i svartvitt!
Dom ställde jag på bordet med rosorna och ett paket som innehöll en påfyllning av Emils parfym som han behövde.
Under efterrätten så tog jag fram sista presenten, en tummring i silver.
Men med den som symbol gick jag på knä och friade till min man. De är skottår så man får, kanske lite i smygstart då de egentligen är den 29 man får men äsch!
Han sa ja, så nu blir de att planera bröllop, jippi!! :)
5 år som par, två år som förlovade och nyblivna föräldrar, de är helt klart dags att slå ihop säcken och bli en riktig familj, med ett namn, Albrektsson!


Bitande promenader.

Igår fm efter att Adrian tagit sin morgonlur så smet vi iväg till ramsta.
Jag hade en totalrensning av mina kläder här förra veckan och tog bort allt som var för litet.
Man har ju haft en hel del fina kläder i storlek small som man sparat ut i fall om man går ner i vikt och kommer i dom igen. Men efter en graviditet och en förlossning så inser man att de aldrig kommer att ske!
Hur som haver så hade jag öst i dom kläderna i en sopsäck som jag svängde förbi hemma hos Emils systerdotter Rebecca med. De blev hon bara glad för kan jag tro!
När jag vart där så fortsatte jag hem till svärisarna där de blev lunch både för mig och Adrian, ja och dom me såklart.
Då vi käkat så packade jag och Adrian oss iväg en sväng ut till Västeråker och Joanna.
Adrian sover ju bäst när vi är ute och går, och kylan är bara bra!
Linda och Anton kom också dit så gick vi en sväng där ute på landsbygden i kylan.
Efter vi gått en och en halv timme ca så gömde vi oss inne hos Joanna och Alice och fikade hemmagjorda semlor.
Barnen fick leka lite med Alice grejer och fick sig lite mellanmål i magen dom me.
Ytterst trevligt faktiskt, och Joanna och Danny har ju ett super fint hus verkligen!
När klockan började närma sig middagstid för Adrians mage så begav vi oss till ramsta igen.
Ingemar och Maud hade varit iväg till lunda på fm och hämtat hem vårt rådjur så vi hade ju styckning att ta tag i.
Men först blev de middag i magen för Adrian och oss andra.
Sen styckade vi de lilla magra skrället så vi fick varsin lika stor hög med kött, trevligt bidrag i frysen!
Ska ta och koka lite åt Adrian så han får lite lyxmat han också! ^^

Idag har inte hänt så mycket. De har varit isbjörnskallt ute verkligen!!
Jag och Adrian gick ner på stan i den bitande kylan för att jag skulle till tandläkaren.
Han somnade påvägen ner och sov hela tiden då jag va där, som tur va!
När vi var klara där så fick jag sällskap av Anne och Maria som också va nere på stan och så gick vi hela vägen hem också. Adrian den lilla skiten sov igenom hela vändan, drygt 2 ½ timme!
Nu ikväll har vi äntligen tagit tag i att sänka Adrians säng, bra innan han drösar ur den också!
Tvättstugan kallar, chip hej.


RSS 2.0