Makeover.

Jag tycker just nu att tiden mest sniglar sig fram faktiskt!!
På lördag är de ju dags att flyga till en veckas sol och bad i turkiet!! :) Vill dit NU!
Men värre är de att jag tror stenhårt på att jag kommer att få svininfluensen gånger 3 tills vi ska åka!! :S Har ont i halsen idag!Sån typisk tur man har!
Jag hade ännu mer tur som valde att åka när de inte är högsäsong!
I torsdags tänkte jag att de är bra att rota fram passet och damma av de innan panikpackningen!
"IIIIIIIIIIIh" de har ju gått uuuuut. Perkele!
Men vi for fort som ögat ner till snuthäcken och plåtade mig från min bästa sida och fick konstaterat att jag skulle hinna få de innan vi åkte!! :) Hade de vart i maj hade de kunnat ta flera veckor, men nu tar de typ en halv vecka. Yes Hehehe.
Så nu är de bara stortvätt, packning och att växla pengar kvar vilket ska tas i tur med på tisdag!Jag har varit på ett väldigt piffande humör på senaste tiden här hemma. De har blivit ett antal ikea besök och ökat på mängden hyllor och möbler i vårt kära hem.
Idag råkade jag köra över badrummet med en makeover också, villket verkligen behövdes!!
Var till Lagerhaus i gränbycentrum som hade 20% för att dom var nyöppnade, och inhandlade en hel massa fina prylar!! :) Förr var de bara lime nu är de turkos/lime.
FÖRE
EFTER

Jag kände mig fuktansvärt bitter igår med vetskapen om vissa festligheter i smålandsskogen!Jag hoppas verkligen att regnet vräkte ner hejdlöst hela hela dagen!!

Jag var i alla fall på den 4 kräftskivan i rad, denna gång ute i ramsta med svärmor, svärfar, älsklingen, Moa och Niklas! Myche trevligt må jag säga. :) Därmed är årets kräftsäsongt avslutad.


Slash <3

Idag hade ju i alla fall aftonbladet något vettigt att skriva om! :O De har gjorts en omröstning om vilken gitarrist som är bäst genom tiderna och vilket gitarriff som är tidernas bästa! Jag blev ju liiiite upprörd ö´ver att Slash bara kom på andra plats efter Jimi Hendrix. Slash är ju kung for fuck sake. :S Men visst kan jag ge jimi Hendrix lite cred me, han är ju sjukt bra han me, men han är ingen Slash!!http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/musik/article5673280.ab
http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article5629672.ab

Slash och Guns n Roses for the freakin win!!

Lagens slappa arm.

Kan man få mer hatiska känslor för polisen här i Sverige?? Dom kan inte ens sysselsätta sig med saker dom faktiskt behövs till. Men men.
Emil blev stannad när vi skulle ut till Thuns nu i fredags jag, han, Moa, Niklas och Sandra.
Vi såg ju att de kom en 30 skylt och Emil bromsade in och körde precis enligt anvisad hastighet, vi såg ju att polisen stod där mede så vi körde sakta, men  jag menar de tar ju en stund att bromsa ner med.
Där stod de 2 poliser och sköt med laser precis vid skylten (eller bakom skylten anser vi) och fick in att vi körde 37 efter att ha passerat skylten. Är dom helt banan i skallen eller? Vi åkte snigel fart efter skylten och absolut inga 37. Va fan de va ju 50 sträcka innan liksom. Aja matcho snuten som precis kommit från polisskolan var ju tvungen att visa sig duktig. Han va så sjukt otrevlig och dryg att man lätt hade velat ge honnom en pungspark alltså. Hade inte jag varit tvungen att sitta kvar i bilen så hade de fan hänt något alltså!! Jag hade gett han va han tålde och glad och nöjd suttit i sällen sedan!
Ja så där försvann 2000 spen av resekassan. Alla vet ju att man inte kan vinna mot en snut i tingsrätten sedan så de var ju bara att ta den jävla boten även om vi visste att vi hade rätt!!


Men igår var de bra mycket trevligare dag. Då var de dags för den 3e kräftskivan på rad. :) (inte mig emot!)
Linda och Mattias bjöd till. Så jag och kräftorna åkte dit till halv 7 ungefär. Och resten slöt till innan klockan slagit 7 då vi högg in på godsakerna.
Jag åt med gott samvete ett helt paket med jumbokräftor helt själv, plus ett dussin räkor, en halv baguette och massor med kex med ost på. :) Muuums.
De va ytterst trevlig att umgås lite med Bollnäs-människorna åter igen.
Vi spelade lite sällskapsspel, nubbade, dansade runt som tokar med fula kläder,mössor och peruker och hade de kuuuul. De är ganska så farsinerande att vuxna karlar kan ha de så kul ihop helt själva och hoppa runt, dansa, och bilda böghög. ahahaa.
Näe men de va väldigt roligt faktiskt, och jag var till och med fängelsekund för en stund. :O

Men jag tog tillfället i akt och åkte med Emil och grabbarna hem när dom passerade utanför runt 1 någon gång.
För Emil hade ju vart i Knutby hela kvällen och spelat fotboll i Byalagscupen dom har på knutbydagen.
För att ställa upp med lag måste men vara en under 15, en tjej och högst vara 2 licenserade spelar på plan samtidigt. Sen får man delta med vilka man vill i alla åldrar! :) Så Emil och Patrik fiskade upp lite folk från sin omgivning, så Kevin fick vara den under 15. och Jocke han var med som målis mm.
De gick tydligen väldigt bra för dom, för dom vann. :) haha Lilla Kavin fick lov att ta med sig bucklan hem han.

Ja ja nu är de dags att lägga krämen på morotskakan innan Sandra kommert över på fika. :) Hejrå.

I drömmarnas värld...

Tänk att man är så seg och trött i kroppen redan, trots att de inte var så länge sedan man hade semester!!
De känns dock som att de är flera månader sedan man var ledig.
De var ju en faslig tur att vi har ett stycke turkietresa att se fram emot. Jag vill åka Nu NU NUUUU. :)
Emil är förlorad just nu, till en djup faslig besatthet av TV, där de visas friidrotts VM.
Men han har ju semester så han kan slå sin tid där så mycket han kan.
Jag jobbar och jobbar och längtar mest hem till att lägga mig i soffan med huvudet på Emils mage och läsa "män som hatar kvinnor" som jag lånat av Gunilla på jobbet.
Man förstår verkligen ännu mer hur bra filmen var, och att bäckerna är helt strålande.
Ska försöka plöja igenom andra boken med innan de är dags att gå och se den på bio.Den 3e boken känner jag mig inte så stressad med men jag längtar ändå. :)

Jag är i behov av ett äventyr. Ett RIKTIGT äventyr.

Jag tycker att de är så orättvist att alla runt omkring än är modiga och handlingskraftiga nog att ta tag i saken medans man själv bara sitter och drömmer. Jag vet inte hur man ska kunna sparka igång sig själv till att ta tag i de, och att ´få med Emil på noterna. De äre bara löst prat, men jag vill vill vill viiiiiiiill göra något man kan berätta för barnbarnen.
Vill inte sitta här med en bunt ungar och tänka att, Ja man borde ha gjort de där och de där när man hade tiden och möjligheten. Crap. Pengar? Någon som kan köpa en trisslott åt mig som jag kan vinna på? jag är för snål för att köpa en själv....CRAP!
Ja ja jag får sitta här med mina drömmar om fjärran länder, stränder, fria tankar och god mat......


...

I fredags  var de dags för ännu en utgång med jobbet. Var nere på taverna och käkade efter jobbet, god mat för fridas mage. :) Men jag och Gunilla valde de smart draget att inte följa med vidare till nästa destination som var liljenkonvaljeholmen för dans. 2 vänster fötter, träben, handsvett och ingen motorik gör de lite svårt för att få dom rätta moovsen på dansgolvet. Så jag passade på de faktiskt.


Jag som trodde att jag skulle  bli kräftlös iår med. Men ack så fel man kan ha.
Igår var jag till stockholm och hälsade på Sandra då hon anordnade en liten mysig kräftskiva i sällskap av en hop med florister! :) Mycket trevligt. Roligt att ha fått kolla in vart Sandra håller till med.
Men stockholm har jag inte så mycket till övers med längre alltså. Fy fan för all den där stressen.
Sov bra länge i morse jag och Sandra, innan Emil ringde och väckte oss. Dock blev de väl ganska sent igår med. :)
Roligt att få komma iväg och träffa lite vänner ibland med.

Och ikväll har jag varit fotbollsfru igen. Emil hade match ute i knutby så de var bara att ge sig ut dit när jag kom från stockholm. Dom vann med 6-1 och Emil gjorde första målet. Så duktig min lilla stjärtgris. :D

Näe dags att sova.


Kräftor och blåbär är bra för magen.

Igår gled den första kräftan genom strupen. Så sjukt gott.
Den årliga kräftskivan ute i ramsta var uppdukad.
Även om Emil inte var hemma så blev jag medbjuden till kräftkalaste. Men hela familjen Albrektsson.
Det var mycket trevligt, och otroligt gott. Tack.

Hur typiskt är de inte att så fort man börjar jobba igen så kommer de fina vädret?! jag har alltid samma röviga tur med vädret varje jäkla år. De är ju en jäkla tur att vi ska utomlands snart med. Man längtar ju helt sjukt mycket i alla fall.
Men jag har äntligen fått en dag på stranden idag. :) Jag och Linda blev rekomenderade att testa Tena badet.
Inte helt överaskande fanns tippsarna på plats också. Typ alla Emils familjemedlemmar, Johan med Maudan och Ingemar, Sandra, Jocke och barnen, Matte, Dessan och grabbarna. Hela familjen Albrektsson nästan andra dagen i rad.
Men de är ju bara trevlig att träffa dom kära på sin lediga dag.
De var ett trevligt litet bad med sand på botten och fint gräs att sola på och en liten kiosk.
Vi solade, badade och njöt av våran matsäck hela dagen.

Hej jag heter Frida och jag ä Blåbäroman. (Hej Frida). Jag bara plockar och plockar utan hejd. Jag har blåbärplockarrygg, fotbollar till knän, helt lila händer och en helt myggbiten kropp, men ändå så plockar jag och plockar och plockar. (vi förstå ditt problem Frida).....
Jo för så fort jag kom hem från stranden så for jag med cykeln bort till där jag sett en hel del blåbär när jag cyklat hem från jobbet om kvällarna.
Och en hel del blåbär blev de. Jag var och plockade i drygt 2 ½ timma.
Nu har jag så de räcker till ett antal pajer i alla fall, och lita ska svärmor få också! :)


Drog.

De har blivit alldeles för mycket tid från Emil i sommar känner jag. Man får så himmla lätt Emil-abstinens, han är min drog!
Först var ju jag borta i 2 ½ vecka.
Och just nu är han i Halmstad på obestämd tid, typ en vecka 10 dagar eller så.
Dom är och hälsar på Johan som hyr en lägenhet över sommaren.
Tanken på 5 karlar ihopträngda i den där lilla ettan känns lite skrämmande, men de positiva med de är att de inte får plats några fler! :) Dom kan grabba sig så mycket dom vill.
Men de är ju inte så hejdlöst roligt att vara här hemma helt själv heller.
Saknar älsklingen, min drog.

Jag vill ha en hylla, btw. Eller 2 hyllor och en pidestal om jag ska vara noga.
Kan jag få de tack?

Naturmänniskan.

Jag har varit en riktig naturmänniska på min semester. Jakt, svampplock,bärplock och fiske. :)
Men jag är en sådan person tror jag, de är ju bara så skönt och rogivande och roligt.
Jag kikade på vad jägarexamen kostar att ta, och de var ju fasen jäkligt dyrt. Why oh Why liksom.
Jag vill gärna kunna vara med på jakten på riktigt. Men att lägga ut 9000 bara sådär vet jag inte.
Och med tanke på att jag behöver ett körkort med för ca samma peng så kanske man ska tänka på de lite extra först.

Men jag och Emil har precis varit med Pelle och fiskat aborre. Skönt att stå och meta lite vid bryggan när solen sjunker.
Ja några storkovor blev de väl inte. Pelle vann på flest, jag på störst och Emil var väl mest glad att han fick upp någon alls. :) Någon middag fick vi inte ihop på dom där småpillarna.

Jag saknar faktiskt Bråten också!! Där är de en helt annan värld, så lugnt skönt och stressfritt.
Man går och nynnar lite för sig själv, läser en bok, solar, går på dasset, och är helt fashinerad av grodor,ödlor och paddor som kommer och snackar med dig intill knuten. Och spänningen av att passa på vildsvinen uppe på vinden när mörkret börjar att lägga sig. Ja de var bara hur skönt som hellst att få vara där. Lunka runt i skogen efter lite svamp och bär.
Man kan tänka sig en liten tant som går där inne och eldar i kakelugnen för att baka lite bröd förr, hänga lite tvätt på ett snöre vid trädet medans gubben slår skörden ute på åkern utanför. Jag tror de var väldigt skönt att leva och bo där förr!

får jag leva i den tiden nu?


RSS 2.0