Början på semestern.

Nu har vi letat oss ner till hemtrakterna. :) Jag och Adrian åkte ner i fredags under regn, sol, regn och sol samtidigt och en regnbåge som ständig följeslagare. (Man måste älska den svenska sommaren:/ ) Vi lunchade i Norrköping och slog en lov och kikade på vackra söderköping som pauser annars pulserade trafiken på bra. I lördags så var de dags för ett ståhej man sett fram emot länge. Kusin Malle och Malin hade slagit ihop sina kalajs och skapat 50-års fääst i hjortberget lokalen. På gästlistan stod många namn från mitt gamla liv, från högstadiet och fotbollskarriären bland annat. Jag känner ju ingen av dessa människor längre på så sätt, man har bara koll på dom genom facebook. (vad skulle man göra utan facebook, haha) De är ju faktiskt 9 år sen jag lämnade stan för att plugga i Norrköping, och jag har ju på sätt och vis aldrig kommit tillbaka, förutom en visit efter studenten innan jag fick jobb. Men de va ytterst kul att träffa dom och kolla läget vad folk pysslar med nu för tiden. :) Ganska skönt att få en kväll ute utan barn också, synd bara inte min kära make kunde komma med. Men kvällen blev ganska ung för min del, jag avstod utgång. Jag skulle ju trots allt vara mamma igen klockan sju dagen därpå. Igår hade´vi en halvseg dag. Dagens ända höjdpunkt var att vi begav oss ner till badholmen och åt buffé mitt på dagen. Dom har halva priset på buffén på söndagar vid lunch, 75 kr istället för 149 kr. De var aldeles nerlusat med folk så man fick köa en evighet för att få mat. Vi konstaterade att de var typiskt oskarshamnare, snåla smålänningar. Hade de stått Buffé 75 kr så hade där inte vart en käft, men när de står Buffé HALVA PRISET 149 kr nu 75 kr då jävlar springer dom benen av sig. :) Idag så har vi spenderat dagen i Västervik. Jag, Adrian och Mamma for upp efter frukost. Mamma ville visa mig runt och leka turist i stan. Jag har vart där otaliga gånger i och med släktingstimmet som bor där men jag har aldrig sett mig runt på riktigt. När vi väl kom upp så kom skönaste bönan Sofie och mötte oss och gjorde oss sällskap. Har ju inte träffat Sofie på flera år så de va himlans roligt att hon hade tid. :) Vi gick runt och kikade på dom ganla delarna av västervik och fikade uppe på Kulbacken med fin utsikt. Sen travade vi tillbaka till stan och gick runt ett tag till och shoppade lite innan vi intog lunch på kinan. :) Vi sa hejdå till Sofieproppen och åkte mammas gamla hemkvarter med bilen och kikade och for förbi kyrkogården och sa hej till min mormor innan vi for hem. Nu är vi skapligt trötta efter en lång dag på fötterna. :) Nya äventyr väntar....

Pass, check!

Idag har vi äntligen fixat Pass.
På hela familjen faktiskt.
Emils hade gått ut, jag har bytt namn och Adrian, ja han har ju inte haft något. :)
Mitt kort blev katastrof på riktigt, men de ska ju visas så sällan så de gör väl inte så mycket. Jag hade en man och ett barn som stod och trampade så jag ville inte ta om för tidens skull.
Adrians blev så himla söt verkligen! Världens finaste barn! :)
Och Emil blev jätte bra på sitt me.
Ja ja, Ja ä int bitter. :P
 
Innan vi gick till polisen så tog vi oss en svåäng på stan.
handlade lite prsenter till kommande födelsedagsbarn. :)
Adrian flörtade med ett gäng tjejer på H&M och en tant på bussen och en farbror vid fyrisån.
Och ännu en farbror på polishuset.
Den ungen kommer bli en charmör av stora mått om han ska fortsätta på de här viset.
 
 
 

Kristina på besök.

I helgen har vi haft besök av finaste Kristina. :)
Hon kom upp i fredags kväll. Vi hann med lite prat och nostalgi med första greys avsnitten innan sängen.
Lördagen bjöd på kvavhet och svettighet men vi gick ändå på vigsel i Vänge kyrka där en öppnis-vän gifte sig.
Och när vi kikat klart på brudföljet bar de av till gränby för lite shopping. :) Skönt att vara barnlösa också, Adrian var hemma med Emil han.
På kvällningen så kände vi oss sugna på grekiskt så vi gick på satziki och satt och njöt på deras fina uteservering.
När förrätt och efterrätt var intagna så traskade vi vidare och köpte lite dricka och godis för en bio.
Vi såg Rock of ages, som visade sig vara en barntillåten musikal. haha. De va ju inte vad vi trodde, men den va ändå väldigt rolig och bra, musiken var ju toppklass så de var ju självklart!
Sjukt kul att se Tom Cruise i en sån roll. Ja den är i alla fall sevärd tycker jag!
När vi kom ut i den varma sommarkvällen igen så kände man sig inte jätte sugen på att åka hem igen, men Emil väntade hemma med ett födelsedagsbarn som ville ut och parta så vi fick bege oss. Men vi gick en sväng runt stan innan vi tog bilen hem bara för att kika på folk och ta in lite sommaratmosfär.
När vi kom hem och bytt av grabbarna så satte vi oss på balkongen och lyssnade på musik och drack cider och pratade gamla minnen. Sjuk härlig kväll!
På söndag morgon så hade vi ju ett födelsedagsbarn i form av Johan sovandes på soffan.
Emil vaknade tidigt med mig och Adrian även om dom blev sena hem. Så fort klockan blev nära åtta fick han pipa iväg till maxi och handla en tårta.
Jag fixade en ordentlig frukost och väckte Kristina så vi kunde sjunga för Johan och väcka honom med tårta och dukat frukostbord. Han fick en liten fisande present till och med. :)
Vi njöt av frukosten och satte oss sen och kollade film när regnet slog utanför. Johan och Emil pös iväg efter ett tag och lämnade oss och Adrian hemma.
Vi körde på en inne-och-mysa-dag helt igenom och stoppade i en disneyfilm i dvd:n för att halvlura till med godisresterna från gårdagen. Jätte skönt.
Framåt sen em så for Kristina hemmåt för den här gången.
Alltid lika härligt att ha dig här vännen. <3
 

Sommardag!

För ett par veckor sen så var jag och Emil iväg och köpte en liten pool till Adrian att ha ute i ramsta så han kan bada i sommar.
Sen har vi väntat och väntat på väder för att inviga den.
Igår eftermiddag så tyckte jag solen var framme tillräckligt mycket så vi tog och packade med allt och for till ramsta jag och lilleman.
Poolen blev uppblåst och de va otroligt intressant med pumpen och att de stora lustiga plastiga började växa. :)
Vattnet kom i och lilleman var glad, men han var iof lika mycket på gräsmattan som i poolen, tror de va ganska kul att kunna krypa i och ur. Haha.
Söt va han i alla fall.
 Efter sol och bad så blev de farfars köttfersås med spagetti till middag och lite lek med Xina, härliga tider. :)
 
 
Jag har inga datorskills och kan inte med något roligt program fälla in en svart liten fyrkant framför min sons snopp, så håll till godo med nakenfishet och prinskorv. Han är bara ett (snart i alla fall)  för jisse namn! :P
 

Besök på förskolan.

Efter morgonstöket och Adrians förmiddagstuppis så traskade vi bort till hans blivande förskola på lite studiebesök.
Kändes liksom skönt att ha kollat in där en sväng och sett lokalerna innan han ska börja där.
Ja de är ju moduler men de är ju nya sådana så dom är väl okej antar jag.
Och dom fröknarna jag fick hälsa på verkade ordentliga också så de känns ju också skönt.
Men nu hade som ju plockat ner all "konst" från väggarna då barnen gått på sommarlov och fått med sig de hem.
Och dom tömmer nu också för satt sammla alla "slattar" med ungar från alla förskolor i området som går i juli till en förskola. Så nu skulle de röjas och sen vara stängt i 3 veckor så de kändes ju väldigt skralt och tråkigt nu.
Men de förstår ju jag också att de kommer kännas bättre med de sen i höst.
Annars så verkade de väl bra tror jag. :)
Adrian skrattade ju loss så fort de kom ett barn nära, han älskar verkligen kompisar han. :) Världens sötaste son!
 

Överrasknings fest. :)

I Fredags så var jag och Adrian iväg och hämtade upp två smörgåstårtor som Ingemar hade beställt.
Dom har sen bott i vårat kylskåp och tagit upp all plats. Dom har stått där och retats med än varje gång man öppnat och kikat in, sååå sugen!
Idag kom dom till användning.
Bästaste Svärmor jobbade sin sista dag på sitt jobb igår och har därmed gått i pension efter att hennes semester är över.
Alla barn (utom Moa och Nicke som är i Halmstad på semester) och barnbarn och respektive såklart samlades med smörgåstårtorna och vanliga tårtor, blommor och presenter och tågade fram till ytterdörren och överraskade pensionären i samlad tropp.. Vi hade ju smusslat och hållit de hemligt så hon blev allt lite överraskad när alla kom på en gång, vi är ju trots allt ganska många. :)
Så vi har ätit tårtor i olika form hela eftermiddagen med familje. :)
Familjen Lennerskans fick ju alltså träffa idag igen, och lillputt då.
Vi satt och hade brainstorm med namn och försökte få något att fastna. Gick väl sådär kanske. Jag kom fram med ett förslag som fastnade som klister för mig, men de är ju inte mitt barn så jag kan ju inte bestämma. Men han får heta de i smyg för mig själv. :)
 
Adrian satt under tiden i farbror Mattes knä och lekte med en ölburk helt nöjd i en timme. Bör jag bli orolig?:P Haha.
Nja de va ju en tom burk som lät roligt och som blänkte fint och hade fina färger så jag hoppas mest att de va därför och inte att han kommer bli en smygalkis innan ett års ålder. :P
 
Grattis till pensionen Maudan. :)

Familjens nykommling.

Igår var de äntligen dags att få sniffa bebis. <3
Jag, Emil, Adrian och Johan åkte till Solna redan efter frukost.
Vi kom dit tidigt mest för att Johan, Emil och Jocke skulle träna ett monsterpass för att dom har anmält sig till en ny galen tävling till augusti.
Medans dom plågade sig själva så fick jag och Adrian hänga med Sandra, flickorna och Bebis.
Lillskrutten har fortfarande inget namn så förslag är välkommet!? :)
De kändes skumt att se en sån liten plit igen och ännu skummare att hålla i han.
De är som dom säger att man glömmer fort.
De känns på sätt och vis som att Adrian var så plutteliten igår, men samtidigt som han är stooora killen och han har vart hos oss jämt. Han fyller trots allt ett den här månaden! <3
Man kan ju inte säga att man inte blev sugen på ett litet knyte, men inte lika mycket som jag trodde att jag skulle bli.
Gutt att låna en liten att sniffa på och känna att man inte behöver hala fram en ömm tutte så fort den gnyr, då är de bara att skicka vidare istället! :) Emil däremot är sjukt sugen!
De är kul att Adrian fått en liten pojk kusin han kan leka med sen när dom blir äldre, dom kommer nog ha kul ihop!
 
Han var faktiskt riktigt intresserad av bebisen när han väl fått syn på han.
 

Done deal. :)

Ja dom var allt sega, men jag kunde ju leva med en extra dag.
Redan dagen efter mitt inlägg så kom ett brev till i brevlådan ifrån transportstyrelsen med en faktura och ett brev att lägga på posten med ett foto och ny underskrift av mig för att tillverka mitt nya körkort.
Woop woop.
Jag satte mig återigen och slog numret till ica (3e gången gillt?).
Och jo men visst, denna gång gick de utmärkt att hitta att jag numera heter Frida Albrektsson och inget annat.
Jag skulle få ett nytt kort hemskickat på posten.
När jag va klar med ica så blädrade jag igenom resten av plånboken också för att få nya kort hemskickat. Allt för att få Karlsson i graven så fort de går. :)
Så den här veckan som kommer så kommer de komma många roliga brev i brevlådan.
För övrigt en brevlåda som i helgen fått ett nytt fint klistermärke också. :)
 
Och igår fixade jag ett töntigt kort som jag får leva med i tio år och brevet är lagt på lådan. Superduper.
Hörde jag Woop woop?! :)

RSS 2.0