Renoveringsobjekt.

Dagarna går otroligt fort ibland. Veckor, månader år.

Helg börjar vi som vanligt med.
Jag och Emil var otroligt efektiva under helgen.
Vi har ju som nyårslöfte att vi ska renovera klart "skrubben" som vi kallar den. Vårat lilla extra rum på 8 kvadrat som nu ska ruskas om ordentligt. Färg,tapet,golv,hyllor, säng ska monteras upp på diverse sätt. :)
Vi kunde ju aldrig bestämma oss för hur vi skulle göra med just de rummet när vi flyttade in. Vi hade lust att ha de som kontor/datarum/träningsrum/gästrum/förråd/barnkammare och de var ju lite svårt att få de till allt detta på bara 8 kvadrat. :) Men nu är de bestämt att hela ena väggen blir hyllbeklädd för förvaring, och att våran 120 säng ska flytta in där. :) De blir alltså förråd/extrarum som de är just nu. :)
Och då våran säng ska få ett alldeles eget rum så kan vi ju inte annat göra än att köpa den efterlängtade 160 sängen vi har tittat på :) yes yes yes.

Så vi slöade inte till utan begav oss på momangen efter sängbesök och frukostbestyr iväg på ikea-tur, sova besök och tapet-ragg :) Vi kände oss otroligt nöjda med de vi hittade och rummet kommer bli sååå bra.
Då Emil promt skulle hem till hästar och hockey så hann vi inte med så mycket mer på lördagen, utan sparade de till söndagen.
Då vi startade med att rensa skrubben på all skit som vi samlat på hög därinne.
Pizzakartonger har man lekt frisbee med in där och slängt igen dörren och glömt att man precis gjorde de där förbjudna kastet. :P Men inte längre.
En hel del sopsäckar fick bege sig mot tippen.
Sen for vi och spenderade en hel del av Fridas pengar på Gallerix. Jag hade ju en del planer för sovrummsväggarna som jag helt enkelt tyckte att de var dags för.
Köpte ramar och ramade in en hög med foton på mig och Emil, köpte en stor fin tavla, en liten mindre som Emil önskat åt oss, och så har jag beställt inramning på ett gammalt flygfoto över Jacobsberg. Och för er som är nyfikna så är jacobsberg min pappas barndomshem, där min farmor och farfar flyttade in som nygifta, innan de ens fanns vägar ut dit. :) Vackraste platsen på jorden.

Då vi var klara med dagens planer så begav vi oss till Ramsta. :)
Vi hjälpte svärfar att byta däck på bilen, och sen prövade vi om dom satt fast.
Eller ja, jag och Svärfar tog oss en övningskörningstur till Arlanda och tillbaka.
Hann lämnade in dom sista pinalerna på sitt jobb och lämnar nu sina arbetande dagar bakom sig. Skit ställe, jobbat där i 30 år, och inget avtack får man. Usch!
Sen hoppade vi in till Emils faster och farbror på hemvägen och tittade till hur de såg ut.
Dom förlorade ALLT dom hade nästan i februari. Deras hus dom bott i i 30 år brann ner till grunden med alla saker,foton,möbler och minnen. Dom hade bara kläderna dom hade på kroppen kvar.
Nu får dom bo i en modul på tomten tills dom bygt ett nytt hus. Giv dom styrka.
Men övningskörningen gick bra. :)

Kommentarer
Postat av: Linda

Vad spännande med ett renoveringsobjekt. Man blir ju inte bara lite sugen på att komma förbi och se hur det blev :)

2010-04-28 @ 16:33:51
URL: http://lindapingvin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0