Påsk på öland.

Påsken har varit uhuhuhuuuunderbar. :)
Jag och Emil satte oss i bilen och gjorde en otroligt lång resa på långfredagen hela vägen ner till öland.
Vi kom väl ner till kl 4 ungefär efter sträckkörning bortsett från en McDonaldslunch i Norrköping.
De var kul att se hur snön försvann från markerna mer och mer ju längre ner vi kom, och på öland finns de knappt en flinga kvar, och vårblommorna pryder backen. :)
Pappas och Maggans lilla söta hus badade i sol och såg inbjudande ut när vi kom.
Thelma och Torbjörn kom ju dit redan på Onsdagen, och Elin hade kommit kvällen innan.
När jag och Emil kom så fyllde vi den lilla stugan till brädden. Men oj så mysigt vi har haft.
Pappa har riktigt briljerat i köket och skämmt bort sina flickor så gått han kunnat.
Till fredagsmiddag fick vi älgstek med rotfruktslåda,sås,kantareller och bönor. De var ju obeskrivligt gott såklart. Och efterrätten var ostkaka med sylt och grädde. En film i allas sällskap och en hel del chips och godis for förbi.
Då lördagen kom så smög vi upp samtidigt vi "barn" och åt en god påskfrukost med kokta ägg och hembakat bröd. :) Sen blev de äggröran, alltså en lokal påskmarknad. :) Vi såg hönor,hästar, loppisstånd,marknadsstånd med honungar,rökta kaniner,bröd och marmelader. :) Vi "barn" blev tråkade när far och Maggan ville se på en film om fjärilar i en halvtimme, och for likväl in till kalmar för shopping istället.
Thelma fick lov att välja ut lite födelsedagspresenter. Hon fick skor,väska,skinnjacka,tröja, jeans mm. En hel outfi haha. :O Till och med Torbjörn fick sig en liten pryl. Påskaftonsmiddagen gick inte heller av för hackor då lammstek och potatisgratäng med aborgine och permesanost bjöds med rödvinssås. :) Efterrätten var citronfromage med hallon.
Filmmys blev en återkommande faktor kvällstid och godiset dunstade i rask takt.
Jag och Emil fick valla runt barnen på stan även på söndagen och de köptes kläder både till mig, Emil, Elin och Thelma. :)
Pappa och maggan var tvungen att vara hemma och förbereda maten för kvällen.
Helgrillad kalkon med potatis och sås, och en härlig födelsedagstårta för Thelmas ära som efterrätt.
Ligan förstärktes även med en liten medlem över kvällen  och natten.
Maggans systerdotters dotter Marianne, som fyllde två år igår skulle sova över medans mamma och pappa var på bröllop. De är bland dom sötaste ungarna man kan hitta tror jag! Pappa är Etiop och Mamma jätte blond svenska. :) Fyllt med bus.
Vi har jobbat oss igenom milleniumtriologin under helgen med dansk text på så Torbjörn skulle förstå, de har varit ytterst lärorikt. Men jag förstår ju danska sedan innan ändå. :)
Jag och Emil åkte mot oskarshamn tidigt igår morse så vi skulle få lite tid där med.
Mamma bjöd mig och Emil på Thairesturang som lunch. :) Sven var ju också med såklart.
De var en rolig lunchvariant faktiskt. Man kunde välja att sätta ihop sin egen meny.
Man fick välja på två förrätter, sen fanns de en buffédisk med råa saker, grönsaker,kött,räkor, kryddblansningar och marinader. Man fick lassa på de man ville ha och sen gick man till ett fönster,ringde på en klocka och så öppnades fönstret och en lite thaiman slängde på ens råa prylar på ett stekbord och stekte de när man fick se på. :) Jätte roligt var de. Man fick äta så mycket man orkade.
Sen hade man två efterrätter att välja på med. :) GOTT.
Vi hann med en liten snabb dubbeldejt med Denise och hennes nya flamma Fredrik på Nílssons innan vi var tvungen att styra mot Uppsala igen.
Mycket trevligt.
Och en otroligt lyckad påsk. Älskade familj. <3






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0