Bodrum-turkiet 7-14 sep.

Ja hej och hå tiden den går. Mycket har hunnit hända dom senaste veckorna. :P
 
De blev ju till slut i brådaste laget vi bokade våran resa utomlands, men vi kom iväg i alla fall.
Jag bokade resan här hemma vid halv 8 på morgonen på fredagen den 7e och planet skulle då lyfta kl 8 på kvällen.
De blev bara till att styra om med barnvaktande för Adrian tills mamma hann upp och packa allt åt oss båda och kasta oss i taxi när Emil kom från jobbet. :P
Resan styrde till Bodrum i Turkiet.
Vi kom fram sjukt sent och va lite som överkörda av tåget, så stenhårda sängar kändes inte jätte välkomnande. :/ Men de va mest första natten sen gick de ann att sova på dom trots allt.
Vi bodde på ett 3 ½ stjärnigt hotell, och de va väl okej, stora rum, flera poolområden, resturang och en minimarket, de man behövde. De va ca 300 m ner till starnden och strandpromemnaden.  Vi bodde ju i en turistdel av bodrum som hette bitez beach och därifrån kunde man åka buss för ingenting in till bodrum centrum där de fanns massor med affärer mm. De va inte lika bra shopping som i side men vi köpte lite saker i alla fall. :)
 
Vi tog de mest piano hela veckan, passade på att sova igen lite och bara lata vid poolen och på stranden.
Men första dagen så tog vi en obligatorisk hamam, men blev något besvikna. Sist vi var i turkiet så va vi ju i Side och då va hamamen fantastisk. Men de va såklart härligt ändå.
Träffade på trevligt folk som vi småpratade lite med också vilket va härligt.
Sen gjorde vi bara en ända utflykt mer på hela veckan och  de va på tisdagen. Då ägnade vi dagen på en båt längst med kusten. De ingick lunch och all inclusive med all dricka, öl,vin,läsk allt. Vi gjorde ett strand stopp och 3 bada från båten stopp. En super härlig dag!
Vad roligare var så sällskapade vi med en halvkändis hemifrån. Jag kände igen honom direkt han klev på planet hemma i sverige. Min jobbarkompis lillebror. :) Vi har ju setts då och då och inte minst då syrran hans gifte sig.
Så vi hängde lite med honom och hans tjejkompis då på båtresan och sen på kvällen tog vi bussen till centrum och shoppade lite och käkade middag tillsammans. Väldigt trevligt folk. :)
Men resten av veckan bestod av sol,bad och mat. Och för Emils del en turkisk rakning och klippning. Han såg livrädd ut hela tiden vilket va skit roligt. Dom använde ju kniv, och så brände dom bort håret i öronen med eld. Haha. Men fin blev han. Jag har aldrig sett min man så prydlig, och ingen annan heller tror jag. Inte sen han va 14 eller så. :)
Annars så såg dagarna ut ungefär såhär: Vi sov länge, Emil drog en joggintur (idiot:)), vi käkade lite frulle på balkongen, gick till stranden ett antal timmar, käkade lunch på resturangen som låg vid solstolarna vi valt för dagen, gick till hotellet framåt 3 och körde poolhäng ett par timmar, duschade och gjorde oss iordning och gick ner till strandpromenaden och raggade upp en shysst resturang och käkade en god middag, gick sen hem och sov.
De va ju skönt att slippa mat och sov klockan men såklart att man höll på att sakna ihjäl sig efter Adrian efter ett par dagar. Vi skickade sms till mamma varje dag och kollade läget och ringe hem en dag och snackade lite.
Men han hade de ju super duper bra med mormor här hemma han. :)
Klart han känner sig trygg med att vara här hemma med sin säng,sina leksaker och sina rutiner men bara med mormor som assistent istället.
Men jag och Emil behövde verkligen den här egentiden så de var ju fantastiskt att de gick att ordna så bra. De blev en mini honeymoon för oss.
(De går att trycka på bilderna för att se dom större.)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0